Vorige week hebben we het loof van de aardappels afgemaaid. Zo kan de welbekende aardappelziekte (Phytophthora) niet meer in de knol komen. Na twee weken zijn de aardappels voldoende afgehard om met de machine te kunnen oogsten. Op de tweede foto zien jullie onze knolselderij. Dit is een langzaam groeiend gewas en het wordt pas eind september geoogst. Slow food dus ;)
Gras 🍀& klap 🥀- en
Als biologische boer is gras-klaver bijna niet meer weg te denken uit de gewas rotatie. De klaver bindt stikstof in de grond zodat een volgend gewas (bijvoorbeeld suikermais of graan) hier in de daaropvolgende jaren van kan profiteren. We zijn dan ook erg blij hoe het perceel er dit jaar bij staat inclusief de nodige klaprozen 🥀
Corona - zo gaan wij er mee om
Beste mensen,
hopelijk maakt iedereen het goed en komen we samen door deze Corona crisis.
We zien de afgelopen weken veel vragen op ons afkomen met betrekking tot de bezorging en de boerenmarkt. Daarom hieronder een aantal belangrijke meldingen.
Wekelijks wordt bepaald of de boerenmarkt in ‘s Hertogenbosch open blijft.
Zodra we dit weten kondigen we dit aan op onze website. Indien de markt sluit dan is het mogelijk om uw boodschappen te bestellen via deze link.
Onze medewerkers bezorgen alleen tot de voordeur en werken volgens het geadviseerde hygiëne protocol door de RIVM.
We vragen bij het ophalen van de tassen bij de ophaalpunten extra goed op te letten om 1,5m afstand te houden. Graag ook niet aanbellen.
Met het inpakken van de tassen dragen we uiteraard handschoenen en mondkapjes.
Op het land gaat het werk gewoon door en het seizoen staat op het punt te beginnen. De tuinbonen zijn reeds gezaaid en over een maandje zullen de eerste groene asperges opkomen.
Hieronder een aantal mooie impressies van ‘t Aailand in de afgelopen weken. In tijden van thuiswerken zien we steeds meer mensen ‘s middags een korte wandeling maken over Nederhemert-Zuid.
Namens het hele team van ‘t Aailand
Tussenteelt: Spruitjes & Asperges
Spruitjes telen tussen de asperges. Die combinatie hadden wij nog niet eerder gezien. Hier staan ze heerlijk rustig tussen het oude loof van de groene asperges.
Boerenkool
Het is weer tijd voor boerenkool. Met deze lekkere wintergroente kan je meer mee doen als alleen stamppot. Bijvoorbeeld heel fijn snijden en koken en garneren met geroosterde zonnebloempitten.